Informatie over Wereldwinkel Nijmegen

Wereldwinkel Nijmegen is één van de ongeveer 300 Wereldwinkels in Nederland. Het is een bescheiden, maar goed lopende cadeauwinkel in de benedenstad in Nijmegen en wordt gerund door ruim 20 enthousiaste vrijwilligers.

De verkoop in de winkel vormt een belangrijk onderdeel van het werk van de medewerkers. Daarnaast is het mogelijk actief te zijn in het bestuur, voor de inkoopgroep, de winkelgroep of de Public Relations-groep.

Alle producten in onze winkel worden verkregen via eerlijke handel. Van lekkere koffie en thee tot fraaie beelden, aparte schalen, glaswerk, sjaals, wenskaarten, speelgoed voor de allerkleinsten, lekkere wierook en etherische oliën. Tegen de Kerst staan onze fraaie kerststallen van diverse materialen en uit diverse landen weer te pronken.

Wilt u meer weten over een van onze producten? Kom eens binnenlopen, kijk rond en vraag wat u weten wilt aan de medewerker in de winkel.

We zien u graag komen!

Initiatief

Het idee voor onze Wereldwinkel is geboren uit een initiatief van de kerken in Dukenburg met als uitgangspunt "gerechtigheid" en "heelheid van de schepping". Deelnemers aan discussie- en werkgroepen vonden dat ze niet alleen hierover moesten praten, maar ook tot concrete actie moesten overgaan. Na 2 maanden van voorbereiding kon op 16 maart 1990 de Wereldwinkel Dukenburg met de verkoop van start gaan.
De winkel was maar beperkt open en was gevestigd in een winkelpand naast de toenmalige C1000. Deze supermarkt gebruikte het pand als opslagruimte. De toenmalige C1000-beheerder, Nico de Boer, stond een gedeelte van de opslagruimte af aan de nieuwe vereniging Wereldwinkel. Het duurde nog tot zaterdag 7 september 1991 dat de Wereldwinkel over een eigen winkelruimte kon beschikken en wel in de vorm van een kiosk.

Missie

In onze gezellige cadeauwinkel in de benedenstad verkopen wij originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Omdat de producenten zoals pottenbakkers en koffieboeren een rechtvaardige prijs voor hun producten krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankopen help je hen daarbij.