Welkom bij

Wereldwinkel Nijmegen

Nijmegen gaat voor Fair!

Stichting Fairtrade Nijmegen

Om alles goed te organiseren is al een Stichting Fairtrade Nijmegen opgericht. Pieter de Wit is voorzitter en legt uit waarom het belangrijk is dat Nijmegen Fairtrade Gemeente wordt. “We willen het belang van eerlijke handel in Nijmegen promoten. Er gebeurt al veel, maar door de krachten te bundelen kunnen we zorgen dat nog meer inwoners fairtrade producten kunnen gebruiken. Winkeliers en restaurants kunnen meedoen, maar ook andere bedrijven en organisaties door meer fairtrade in te kopen. Op die manier helpen we direct mee de leef- en werkomstandigheden voor boeren en producenten in ontwikkelingslanden te verbeteren.”

En “Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die een gemeente kan behalen als een groot deel van de winkels, horeca, bedrijven, organisaties, lokale overheid en inwoners samen werken aan meer eerlijke handel. In Nederland hebben al 46 gemeenten deze titel. Onze gemeenteraad heeft al brede steun gegeven aan het idee om als stad te streven naar de titel Fairtrade Gemeente. Nu zijn wij als burgers en bedrijven aan zet om het te realiseren.”

Lees meer op http://www.fairtradegemeenten.nl/nijmegen of https://www.facebook.com/fairtradenijmegen. Aanmelden voor hulp of als bedrijf/organisatie: .